czwartek, 14 października 2010

Biszkopt

Biszkopt
Składniki (na tortownicę o średnicy 16cm):

    * 3 jajka
    * 2 łyżki skrobi/mąki kukurydzianej (z lekkim czubkiem)
    * 3-3,5 łyżki slodziku do pieczenia
    * 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    * szczypta soli

Wszystkie składniki wrzucić do miski i miksować przez 5 minut, do uzyskania białej i puszystej masy. Wylać do foremki i piec ok.15 minut w 170*C (do "suchego patyczka").

Piec nagrzać do 180st. Wadzić do piekarnika. Po pół godzinie mięso przełożyć na drugą stronę i piec 20 minut. Następnie podlać wytopionym tluszczykiem i piec 15-20min do ładnego koloru. Ja pikłam 55min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz