piątek, 15 października 2010

DROŻDŻÓWKA Z RABARBAREM

DROŻDŻÓWKA Z RABARBAREM

4 jajka
6 łyżek otrębów owsianych zmielonych
3 łyżki otrębów pszennych zmielonych
1/3 kostki drożdży świeżych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki skrobii kukurydzianej
słodzik do smaku (ja dałam 3 łyżki słodzika w płynie)
aromat waniliowy 3 krople
łyżka parafiny (niekoniecznie)

Z drożdży,1/4 szkl.mleka łyżki skrobii i słodzika zarobić rozczyn.Zostawić na chwilkę.Wszystkie składniki wymieszać łyżką dokładnie,zostawić na 1/2 godz.Wylać na blaszkę wysmarowaną oliwą lub parafiną i wysypaną skrobią lub jak u mnie sojową bułką tartą (zmielone kotlety sojowe).Na wierzch ciasta powrzucać rabarbar pokrojony w kawałki.Wstawić do zimnego piekarnika i piec ok.30-40 min (najlepiej sprawdzać czy się upiekło)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz