czwartek, 14 października 2010

Mussli

KAKAOWE MUSLI

składniki na 1 pocję:
- dzienna porcja otrębów (2 łyżki owsianych, 1 pszennych)
- łyżeczka słodzika
- 1/2 małego jogurtu naturalnego bez cukru
- aromat waniliowy
- 1 łyżka kakao

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na kilka godzin żeby otręby nasiąkły.
Masę wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 120°C na 30 minut.
Po tym czasie wyjąć i studzić kilka minut. Podkręcić temperaturę w piekarniku do 140°C. Musli na blaszce pokruszyć, przykryć folią aluminiową i wstawić jeszcze na godzinę lub dłużej jeśli nie będzie jeszcze chrupiące. Ostudzić i jeść samo lub z odtłuszczonym mlekiem/jogurtem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz