czwartek, 14 października 2010

CUKINIA FASZEROWANA

CUKINIA FASZEROWANA

1 mała cukinia
mięso mielone drobiowe lub wołowe
kilka pieczarek
cebula
kawałek papryki
1 mały pomidor
zioła prowansalskie
sos sojowy 1/2 łyżeczki
sól,pieprz
ser żółty

Mięso mielone wymieszać z podsmazonymi na teflonie pieczarkami z cebulką,pokrojoną w kosteczkę papryką i pomidorem,doprawić solą,pieprzem,sosem sojowym i ziołami.Cukinie przekroić wzdłóż na pół,wydrążyć środki z pestkami (można je zużyć do innej potrawy).Puste miejsca w cukiniach wypełnić farszem mięsnym.Wstawić do piekarnika na ok pół godziny (aż cukinia zmięknie)Pod koniec zapiekania posypać wierzch serem żółtym i piec jeszcze chwilkę.

Podawać z keczupem (u mnie koncentrat pomidorowy wymieszany z sosem sojowym,pieprzem i bazylią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz