czwartek, 14 października 2010

Zapiekanka z mięsa mielonego i jajek

Zapiekanka z mięsa mielonego i jajek

Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego z indyka (indykpol)
3 jajka
średnia cebula
pęczek szczypiorku
6 łyżek otrąb (4 owsiane i 2 pszenne)

Przyprawy:
łyżka przyprawy do gyrosa
pół łyżkicurry
łyżka czosnku granulowanego
łyżka bazylii
łyżka papryki czerwonej pikantnej i łyżka łagodnej
sól i pieprz do smaku

Wszystko razem mieszamy i wykładamy na naczynie żaroodporne. Zapiekamy w piekarniku w naczyniu bez pokrywy przez 50 minut w 200 stopniach. Wyszła porcja dla dwóch osób, którą na talerzu oblaliśmy obficie sosem czosnkowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz