piątek, 15 października 2010

ZAPIEKANKA RYBNA Z CUKINIĄ

ZAPIEKANKA RYBNA Z CUKINIĄ

300 g filetów z ulubionej ryby
duża cukinia
duża cebula
3 ząbki czosnku
sok z cytryny
po łyżce :skrobi kukurydzianej i jogurtu naturalnego
przyprawy : sól, pieprz, koperek
olej parafinowy 2 łyżki

Filety rozmrażamy i przygotowujemy zalewę : olej mieszamy z wodą , sokiem z cytryny i wyciśniętym czosnkiem. Solimy i dodajemy suszony lub świeży koperek. Mieszamy i wkładamy do zalewy filety. Cukinię podsmażamy w plasterkach, solimy i dokładamy cebulę. Przyprawiamy wg uznania. Wykładamy warzywka na filety ( najlepiej gdy umieścimy całość w naczyniu żaroodpornym) i zalewamy sosem - w 1/4 szkl. zimnej wody rozpuszczamy skrobię i dodajemy jogurt. Wstawiamy danie do piekarnika w temp 180 C i pieczemy ok 25 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz