piątek, 15 października 2010

CUKINIOWY PAPRYKARZ

CUKINIOWY PAPRYKARZ

2-3 średniej wielkości cukinie
3 papryki, każda w innym kolorze
4 pomidory
2-3 cebule
sól
pieprz
zioła (prowansalskie, majeranek, etc)
opcjonalnie ketchup


Obierz cukinie i łyżką wytnij środek z pestkami. Wymyj i pokrój w kostkę. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Papryki (bez gniazd nasiennych) pokrój w kostkę. Wszystko dokładnie wymyj i wrzuć do dużego garnka, wlej pół szklanki wody, posól i duś na małym ogniu. Po ok 15 min dodaj obrane i pokrojone w ćwiartki pomidory. Gotuj w odkrytym garnku, aby nadmiar wody wyparował. Pod koniec, gdy wszystko zmięknie, dopraw do smaku solą, pieprzem i swoimi ulubionymi ziołami. Można dodać ketchup. Można podawać z kurczakiem lub innym mięsem gotowanym .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz